top of page

Het team

Amy van de Merwe en Sonja Peters hebben in 2022 hun gezamenlijke huisartsenpraktijk De Duinen gestart!

 

Tamara van der Knijff, die ons eerst ondersteunde voor een paar uurtjes in de week, is gaandeweg een spin in het web geworden als assistente en praktijkmanager!

 

Met nog een tweede doktersassistente en twee praktijkondersteuners is ons team compleet.

 

Hieronder kun je meer lezen over de verschillende teamleden.

renatefotografie-huisartsenpraktijk-de-duinen-24.jpg
renatefotografie-huisartsenpraktijk-de-duinen-37.jpg

Amy van de Merwe

… is een gezellige en toegewijde arts. Ze woont met haar gezin in Noordwijk waar u haar -weer of geen weer- kunt tegenkomen op het strand of in de duinen. Ze werkte na haar basisopleiding enkele jaren als arts in het ziekenhuis waarvan twee jaar bij de afdeling gynaecologie/ verloskunde en nog enige tijd op de afdeling oncologie en eerste hulp. Na deze ervaring heeft ze de huisartsenopleiding afgerond en werkte ze met veel plezier langere tijd in praktijken in Ameide, Noordwijkerhout en Lisse. Ze heeft affiniteit met gynaecologische klachten, zorg rondom zwangerschap en psychische klachten. Haar drijfveer voor het starten van deze praktijk is meer controle te hebben over hoe zij invulling geeft aan het contact met haar patiënten en hierdoor voldoening te blijven halen uit het mooie vak van huisarts!

Sonja Peters

… is praktisch ingesteld en heeft een open karakter. Ze is sportief en is vaak te vinden op haar supboard of racefiets. Ze houdt van kamperen met haar gezin, met wie ze in Oegstgeest woont. Na haar opleiding deed ze ervaring op als ziekenhuisarts. Ze is sinds 2014 werkzaam als huisarts en heeft met veel voldoening langere tijd als vaste dokter gewerkt in Den Haag en in Valkenburg. Naast de reguliere huisartsenzorg leverde ze ook huisartsenzorg aan speciale groepen; aan mensen met een verstandelijke beperking  en aan psychiatrisch patiënten. Toch bleef het altijd haar grootste wens om in de duin- en bollenstreek een eigen huisartsenpraktijk te hebben!

renatefotografie-huisartsenpraktijk-de-duinen-39.jpg
_edited_edited.jpg

Tamara van der Knijff

 

 

Assistente en praktijkmanager.

Tamara is professioneel, empathisch en heeft veel ervaring en kennis als doktersassistente.  Samen met haar gezin woont ze in de Duin- en Bollenstreek, ze houdt van interieurstyling en fitness. Haar opleiding tot doktersassistente rondde ze af in 2004 en ze deed haar stage nog bij huisartsenpraktijk het Wantveld in Noordwijk. Ze werkte daarna bij verschillende praktijken in Leiden en Noordwijkerhout. Ze hield zich daar onder andere ook bezig met het verbeteren en professionaliseren van de huisartsenzorg (accreditatie). We zijn ontzettend blij en dankbaar dat ze ons team komt versterken!

Jamie Pater

Praktijkondersteuner Somatiek.

Jamie is gezondheidswetenschapper én verpleegkundige. Dit sportieve teamlid houdt van basketbal en honden. Zij werkt bij ons op dinsdagmiddag, daarnaast werkt ze nog in een andere praktijk in Noordwijk en bij de regio organisatie Rijn en Duin waardoor zij goed op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. Zij behandelt in de praktijk alle patiënten met diabetes, hart- en vaatziekten, astma en COPD. Naast periodieke controles kan zij ook een longfunctietest doen en de bloeddoorstroming in uw benen meten als dat nodig is.

Screenshot 2024-04-01 at 15.17.25.png
IMG-20200629-WA0004_edited.jpg

Ruud de Mol

 

 

Ruud werkt bij ons als POH-GGZ en is daarnaast ook werkzaam als psycholoog bij de Nederlandse Obesitas Kliniek in Den Haag. Hiervoor werkte hij bij een arbodienstverlening als reïntegratieconsulent. Hij woont momenteel nog met zijn gezin in Leiden, maar verhuist binnenkort naar Voorhout. Ruud is een echte doorzetter, want hij doet aan crossfit. Na een gesprek met één van de huisartsen kan je een afspraak bij Ruud krijgen om te werken aan diverse psychische klachten zoals bijvoorbeeld somberheid, rouw, overspanningsklachten of angstklachten. Soms denkt Ruud vanuit het probleem, maar soms vindt hij het probleem minder relevant. Als er maar een oplossing komt voor de klacht. Bij ingewikkeldere psychische klachten vragen wij hem soms in enkele gesprekken uit te zoeken wat er aan de hand is om je goed door te kunnen verwijzen.  

  

Ruud is werkzaam op maandag. Totdat de verbouwing af is zal hij in het souterrain werken. 

 

(Ruud heeft nog geen foto)

Marian Hofstede

Doktersassistente

Zij is van huis uit verpleegkundige en na een periode op Aruba gewoond te hebben met haar gezin is zij nu weer terug in Noordwijk en bij ons weer terug in de zorg, waar wij ontzettend blij mee zijn. Zij heeft veel ervaring opgedaan als geriatrisch verpleegkundige in het Spaarne Gasthuis. Marian heeft een rustige uitstraling, is kundig en geduldig. Wij zijn blij dat zij ons team compleet maakt.

PHOTO-2024-03-26-14-41-36.jpg
bottom of page